Bestellen en verzenden

De gemiddelde levertijd bij Kinderfietsenwinkel.com is twee werkdagen. Vaak proberen wij op de dag van bestelling al te beginnen met het verwerken van de artikelen. In het geval van een (bijna) afmontage, kan het soms iets langer of korter duren.

Na je bestelling houden we je per e-mail op de hoogte van je bestelling.

Je wilt natuurlijk dat je kind zo lang mogelijk met een fiets kan doen. Het is heel erg belangrijk dat om die reden voor de juiste fietsmaat wordt gekozen. Op deze pagina hebben we een handleiding geschreven waar je op moet letten.

Fietsen, loopfietsen en skelters worden door Kinderfietsenwinkel.com altijd gratis verzonden binnen Nederland.

Voor bestellingen die enkel bestaan uit accessoires en waarvan het bestelbedrag onder de €49,95 uitkomt, rekenen wij, vanwege de hoge administratie- en verwerkingskosten, een verzendbijdrage van €6,95.

Naar België en Duitsland worden pakketten gratis verzonden vanaf €69,95 (ook grotere maten kinderfietsen). Indien het bestelbedrag niet hierboven komt, rekenen wij €8,95 per complete bestelling.

Ons systeem verwerkt de bestellingen in de meeste gevallen automatisch. Een bevestiging wordt door ons verstuurd na een succesvolle betaling. Heb je de bestelling betaald, maar nog geen mail gekregen? Wacht dan 5 minuten en controleer ook je spambox. Is er ook na die tijd geen mail binnengekomen, neem dan contact met ons op via klantenservice@kinderfietsenwinkel.com.

Ja, heel leuk zelfs!

Geef bij het afrekenen aan dat het factuuradres verschilt van het bezorgadres. Wij zullen altijd het artikel versturen naar het bezorgadres, wanneer deze verschilt van het factuuradres.

Zodra wij je bestelling hebben verzonden ontvang je in je mailbox een DHL track & trace-code. Met die code kun je volgen wanneer je pakketje wordt bezorgd.

Garantie en retourneren

Het kan helaas voorkomen dat door het transport of door productiefouten een artikel niet aankomt bij de klant zoals bedoeld. Het belangrijkste is om hiervan zo snel mogelijk bij ons melding te maken, het liefst met foto’s en video’s.

 

Op die manier kunnen we je sneller van dienst zijn. Je hebt recht op een goed product en daarom zullen we je zo snel mogelijk helpen met de reparatie of een vervangend artikel.

Als je niet tevreden bent met je product dan kun je zonder problemen binnen 14 dagen gebruikmaken van het herroepingsrecht. Maak binnen die periode kenbaar bij ons via klantenservice@kinderfietsenwinkel.com dat je artikelen wilt retourneren.

Via ons ontvang je vervolgens een herroepingsformulier en een adres waar het product heen kan worden gestuurd. Binnen 14 dagen na ontvangst zullen wij het geld terugstorten via dezelfde methode als die je hebt gebruikt tijdens je bestelling. Je moet zelf de verzendkosten betalen van de retourzending. Omdat we je niet helemaal met lege handen willen laten zitten, krijg je in ruil daarvoor een kortingscode die je eventueel bij een volgende bestelling kunt gebruiken.

Let op: Zorg ervoor dat de artikelen in een goede staat, zonder beschadigingen en indien mogelijk de originele verpakking terugkomen. Schade en waardevermindering door gebruik of schade zullen worden verrekend. Fietshelmen die al uit de verpakking zijn gehaald kunnen vanuit hygiëne oogpunt niet worden teruggenomen.

Ik heb het verkeerde artikel ontvangen

Mocht je per abuis een verkeerd artikel op de deurmat hebben gekregen, neem dan direct contact met ons op via klantenservice@schepstudios.com/klanten/kfw2 en vermeld in die e-mail je bestelnummer. We gaan er direct mee aan de slag en zorgen dat je zo snel mogelijk het juiste product ontvangt.

E-mail onze klantenservice

Je kunt een mail sturen naar klantenservice@kinderfietsenwinkel.com Wij antwoorden in de meeste gevalen al binnen een paar uur.

Stuur een bericht op Facebook

Chat direct met onze klantenservicemedewerkers via Facebook.